Tantrum Saxophone Quartet • Impresariaat Kunsten
Acts

Tantrum Saxophone Quartet

Over deze act

Met jonge energie en een aanstekelijk enthousiasme combineert Tantrum Saxophone Quartet minimalistische muziek met het gevarieerde klassiekere werken tot een boeiend en excellent geheel.

De saxofonisten Artur Lopes (sopraansaxofoon), Dauphine Van der Velpen (altsaxofoon), João Faustino (tenorsaxofoon) en Renato Almeida (baritonsaxofoon) bundelen hun krachten om een boeiend cross-over programma te brengen met werken van Mendelssohn en Jean Rivier tot Philip Glass en meer. Een programma waar zowel het publiek als de saxofonisten evenveel van zullen genieten.

Met Portugese en Belgische roots is Tantrum Saxophone Quartet in 2020 gevormd en gevestigd in Tilburg, Nederland, waar ze hun gemeenschappelijke fascinatie voor toegankelijke, melodische en gevarieerde kamermuziek ontdekten. Het saxofoonkwartet is een dynamisch en uniek  geheel door de verschillende stijlen en persoonlijkheden die elkaar ondersteunen en aanvullen, zowel tijdens als naast het musiceren.

Als kwartet zijn de veelbelovende Tantrumsaxofonisten in korte tijd heel sterk uit de hoek gekomen en na amper een halfjaar aan repetities en samenspel konden ze de eerste prijs van de Willem Twee Toonzaal grijpen op 25 april 2021, dit in volle covid-19 tijden waar concerten geen evidentie zijn.  Hierna stonden fantastische Master Recitals op het programma voor de leden van het masters saxofoonkwartet: Tantrum Saxophone Quartet. Dit was een mooie doorstart naar het nieuwe cross-over programma van minimalistische muziek met traditionele saxofoonkwartetmuziek.

Contact opnemen

Neem contact op over "Tantrum Saxophone Quartet" and we'll get back to you shortly.

    Gegevens aanvrager
    Wensen aanvraag (indien bekend)