Tyana Schartz • Impresariaat Kunsten
Acts

Tyana Schartz

Over deze act

Tyana begon met dansen aan het Conservatorium voor Muziek en Dans in Luxemburg, waar ze klassiek ballet, moderne jazz en hedendaagse dans studeerde. Je zou haar kunnen omschrijven als een open minded en nieuwsgierig persoon. Zo kwam ze ook in aanraking met straat- en clubstijlen, die ze gebruikt als creatieve invloed om haar bewegingsbereik en haar kennis te verbreden.

Vanaf 2015 neemt ze jaarlijks deel aan de CND danscompetitie en kwalificeerde ze zich meerdere malen voor de Europese competitie in categorie modern jazz. Ze werkte met verschillende choreografen in verschillende workshops, zoals Natacha Crouzet, Olivier Coste, Marco Cattoï, Floriane Blitz, Margarida Belo Costa en Sung Im Her. Ook werd ze geboekt voor verschillende projecten en voorstellingen zoals “A la Pyrrhus” door AWA-As We Are, “Souwäit” door Sejla Softic en Beng Architects en “dape.” voor Nuit de la Culture Luxembourg.

Haar dansstijl is voornamelijk hedendaags, ze speelt graag met de kennis die ze heeft in combinatie met Floorwork en Techniek. Tegelijkertijd maakt ze solo’s en onderzoekt ze creatieve manieren om haar achtergrond te koppelen aan de nieuwe dagelijkse invloeden. In 2021 is Tyana begonnen met haar dansopleiding in de Urban Contemporary afdeling van FHK Dance Academy.

 

Contact opnemen

Neem contact op over "Tyana Schartz" and we'll get back to you shortly.

    Gegevens aanvrager
    Wensen aanvraag (indien bekend)