Lieve van den Bijgaart • Impresariaat Kunsten

Over deze act

Binnen haar beeldende praktijk werkt ze met diverse materialen en technieken. Zo is ze thuis in het maken van kopieën/scans, aluminium beelden, fotografie, geluidinstallaties en films. Ook weet ze het een en ander over keramiek en glazuren. Een aantal dingen die vaak terug komen in haar werk is de typemachine (als instrument), dode vogels en zwart (als kleur en gevoel).

Eerder heeft ze vanuit Impresariaat Kunsten mee gedaan aan een project om een verhaal van een member van Quiet Tilburg te vertalen in een beeldend werk. Het werk is hieronder te zien. Het aluminium beeld is geïnspireerd op de afdruk van de handen van de desbetreffende member. Met als gedachte: wat zijn handen hebben (mee)gemaakt en wat ze doen voor anderen. Op het aluminium werk bevindt zich een transparante toevoeging van geslumpt glas die een zekere bescherming biedt. Het werk is gerealiseerd bij Make Eindhoven.

Wanneer Lieve een werk/project in opdracht gaat doen, vind ze het ontzettend interessant om in gesprek te gaan met de opdrachtgever om zo goed in beeld te krijgen wat de beweegredenen zijn van de ander. Tegelijkertijd vind ze het belangrijk een eigen stempel te drukken op het werk / project. Iets wat goed is gelukt bij het werk voor de Member van Quiet.

Contact opnemen

Neem contact op over "Lieve van den Bijgaart" and we'll get back to you shortly.

    Gegevens aanvrager
    Wensen aanvraag (indien bekend)