Spatial Ensemble • Impresariaat Kunsten
Voorstellingen & Workshops

Spatial Ensemble

Over deze voorstelling/workshop

Het Spatial ensemble is gespecialiseerd in het uitvoeren van elektroakoestische surround muziek en is expert in het spelen en creëren van een sterke interactie tussen klassieke instrumenten en elektronische muziekuitvoering. Het repertoire bestaat uit verschillende genres: hedendaagse, ambient, breakbeat en elektronische muziek gearrangeerd voor klassiek ensemble en immersieve audioproductie.

Het Spatial Ensemble wil eigen shows samenstellen en daarbij zoveel mogelijk gebruik maken van visuele kunst technologieën door het implementeren van verhelderende video mapping, en staat tegelijkertijd open voor samenwerkingen voor nieuwe shows of andere concert formats.

Het ensemble wordt gevormd door Michele Adelizzi (Klarinet), Sujin Park (Piano), Alberto Tudisca (muziekproductie en elektronische performance) en Sebastaan Schoonen (beeldend kunstenaar en Artcode student).

 

Het verhaal van de show

Ergens in de toekomst ontdekt een historicus de legendarische Aniara, het ruimteschip waarover de schrijver Harry Martinson vertelt. Tussen alle te onderzoeken bronnen en documenten vindt hij een harde schijf met muziek geproduceerd door de passagiers van het ruimteschip. Aniara is een ruimteschip waar duizenden mensen naartoe reizen om de planeten Mars te bereiken. Veroordeeld tot een oneindige reis vanwege een defect vertrouwen de mensen op de AI Mima voor psychologische hulp. Maar al snel besluit de Ai zichzelf uit te schakelen vanwege de slechte invloeden van de geesten van de passagiers op zijn programma. De historicus organiseert de gevonden muziek om de geschiedenis van Mima, zijn gevoel, leven en dood in Aniara te vertellen.

 

Contact opnemen

Neem contact op over "Spatial Ensemble" and we'll get back to you shortly.

    Gegevens aanvrager
    Wensen aanvraag (indien bekend)