Over deze act

NICCI NOVA combineert popmuziek, theater, spoken word en kleinkunst. Voor NICCI draait alles om tekst. Een verhaal. Het zijn niet alleen liedjes, het gaat om de ervaring. Het gevoel.

In gedachten verzonken, luide woorden lijken gefluister. In de zacht belichte ruimte geniet je van een glas wijn. Rood. Het verspreidt een geur van kaneel en citroen, die je terugbrengt naar steeds kouder wordende zomeravonden gevuld met hopeloze liefdes en verloren tijd. Heel even lijkt het of de nostalgie de overhand krijgt. Zullen wij de warmte van de zomers ooit weer voelen? De lampen gaan uit. Een groene gedaante licht de ruimte op.

NICCI pakt je in met haar dichtkunst. Persoonlijk en puur, besprenkeld met een snufje eigenzinnigheid. Haar cryptische en beeldende teksten, omringd door een theatrale setting, zorgen voor een intieme beleving. Haar ontroerende arrangementen grijpen je en met haar vrouwelijke kracht houdt ze je vast.

NICCI NOVA (Nicole van Hoof, 1998) is een Nederlandse artiest, zangeres en tekstschrijver van Brabantse bodem. In 2017 begon ze haar studie Vocals aan de Rockacademie. Daar schreef ze haar eerste liedjes en zocht ze muzikanten die het warme bad voor haar fragile liedjes konden vormen.

In de volgende bezettingen:

  • Solo
  • Met pianist of gitarist
  • Band

Zang: NICCI NOVA (Nicole van Hoof)
Gitaar: Jip van Es en Ruben Lisman
Bas: Neill Quinn (Niels Quaijtaal)
Toetsen: Thomas Vergouwen
Drums: Daan Henckens
Regie: Yentl Vlachos

Contact opnemen

Neem contact op over "NICCI NOVA" and we'll get back to you shortly.
Gegevens aanvrager
Wensen aanvraag (indien bekend)