NICCI NOVA • Impresariaat Kunsten

Over deze act

NICCI NOVA is poëtische Nederpop. Naakt en kwetsbaar. Ze weet muziek en poëzie te versmelten. Geïnspireerd door Nederlandse en Franse chansonniers, schrijft ze haar verhalen en vormt deze tot liedjes, gedichten en spoken word. Met de kracht van kwetsbaarheid en aangrijpende vocalen, weet NICCI te verbinden.

Nicole Catharina Wilhelmina van Hoof is een Nederlandse zangeres, liedschrijver en dichter. In november ’21 bracht zij haar debuutalbum ‘Zilver Gelijnd’ uit. Over verdwalen, verliezen, verdrinken en verlangen. “Ik verdwaalde in gedachten, verloor geliefden, verdronk in mijn angsten en verlangde naar wat rust. Een ander zou deze tijd maar al te graag uit het geheugen hebben gewist. Dat deed ik niet. Ik schreef alles op in mijn donkergroen gekleurde boekje, wat later een dagboek van gedichten en liedjes over angst, pijn maar ook hoop bleek. Door middel van Nederlandstalige liedjes en spoken word, neem ik je met ‘Zilver gelijnd’ mee langs de rode draad in deze periode van verdwalen, verliezen, verdrinken en verlangen. Ervaar hoe de rode draad veranderde in een zilveren lijn.”​

De pers over NICCI NOVA:
“Sommige regels zouden uit een roman of literair dagboek geplukt kunnen zijn. Ik krijg kippenvel van haar intens droevig stemgeluid.” – NTB Muziekwereld (Michael Klier, 2022)
“Gedichten op muziek die via een prettig warme stem naar je toekomen en weten te raken.” – Lust For Life (Stefan Sjoers, 2021)

Bezetting:
– Solo (zang + gitaar/piano)
– Duo (zang + gitaar of piano)
– Trio (zang + gitaar en piano)
– Band klein (zang + gitaar en piano, bas, drums)
– Band groot (zang + gitaar, piano, keys, bas, drums, 2x backings)

Contact opnemen

Neem contact op over "NICCI NOVA" and we'll get back to you shortly.

    Gegevens aanvrager
    Wensen aanvraag (indien bekend)