Eva Geia Huisman • Impresariaat Kunsten
Acts

Eva Geia Huisman

Over deze act

In Eva’s solo werk ‘Indigineous Heritage’ legt ze connecties met haar Australische aboriginal roots. De solo legt weer hoe cultuur zich manifesteert in een menselijk lichaam en hoe dat zich uit doormiddel van kunst.

Cultuur is iets dat moeilijk in duidelijke woorden kan worden uitgedrukt, puur omdat het zo verschilt per persoon, het is een uniek iets. Cultuur is iets dat aan elk individu is overgebracht door de voorouders, het leeft daarom voort in ons eigen bloed en vlees.

Als een performer breekt Eva haar concentratie door alleen een blik te werpen naar haar publiek en dit opent werelden. De energie die Eva opzoekt en opbouwt in haarzelf transporteert ze naar haar publiek, zodat zij mee worden genomen in haar wereld. Wanneer Eva op het podium staat is ze compleet haarzelf en verliest ze zichzelf in wat er wordt gevraagd. Zachtheid, kracht en mysterie zijn een paar woorden die haar vormen als danser.

Als een dansmaker zorgt Eva dat haar publiek haar werk begrijpt zonder het te letterlijk te vertellen. Doormiddel van gebaren en intenties maakt ze duidelijk wat ze wil vertellen in haar werk. Eva wil mensen aan het denken zetten over bepaalde onderwerpen in haar werk en ze ervan bewust maken.

Contact opnemen

Neem contact op over "Eva Geia Huisman" and we'll get back to you shortly.

    Gegevens aanvrager
    Wensen aanvraag (indien bekend)