Patricia Brok • Impresariaat Kunsten

Over deze act

Op 4-jarige leeftijd begon Patricia Brok met dansen en deze passie breidde zich al snel uit tot een professionele opleiding bij een kunstacademie. Dat bracht haar in 2016 op de Opstapcursus op Fontys Hogeschool voor de Kunsten die ze afrondde met een plek op de opleiding voor Uitvoerend Danser en zich begon te specialiseren in Contemporary Urban.

Naast dans is doceren ook waar haar interesse ligt en heeft ze nu al ruim 7 jaar les mogen geven aan verschillende amateurs dansscholen in Nederland, maar ook op basis- en middelbare scholen. Daarbij ook voor professionele dansgezelschappen zoals Jens van Daele | Burning Bridges waar ze in 2018-2019 stage liep voor de voorstelling ‘NachtHexen II: La Parisienne’. Tijdens haar studie heeft ze verder met meerdere gezelschappen en choreografen mogen samenwerken, zoals Jelena Kostic, Guilherme Miotto, Vloeistof, Blenard Azizaj, Lloyd Marengo.

Ook het choreografische aspect spreekt haar erg aan en heeft ze zelf een interactieve kindervoorstelling ‘Op Naar de Top’ mogen maken voor de opening van het Spoorpark en wil graag in de toekomst verder met het choreografen van eigen dansmateriaal voor in theaters.

Haar bewegingstaal omschrijft ze als Contemporary based, sterk beïnvloed door de Urban dansstijlen. Een afwisseling van vloeiende en ronde bewegingen waarin hoeken uit de poppig stijl zich doen smelten en dynamische, statische maar ook ritmische bewegingen geïnspireerd vanuit Hip Hop terug te zien zijn. Met haar dans/choreografische projecten wil ze een duidelijk verhaal/doel/boodschap op de kijker overbrengen, maar zonder dit er te dik erboven op te leggen. De kijker heeft de vrijheid om een eigen beeld te vormen van wat ze zien.

Naast dans ligt haar interesse eveneens bij de phyche van de mens, de natuur (die haar op verschillende vlakken inspireert) en poëzie.

Contact opnemen

Neem contact op over "Patricia Brok" and we'll get back to you shortly.

    Gegevens aanvrager
    Wensen aanvraag (indien bekend)