Red Light Orchestra | Tilburg Cowboys & Theaters Tilburg • Impresariaat Kunsten
Nieuws

Red Light Orchestra | Tilburg Cowboys & Theaters Tilburg

In samenwerking met Tilburg Cowboys en Theaters Tilburg maakten we ons op 21 juni 2021 sterk voor cultuur. Hiermee maakten we duidelijk dat cultuur geen extraatje is, maar dat het een middel is om mensen met elkaar te verbinden, het geeft ontspanning en biedt plezier.

Op de vrijdagavond werden de ramen van Theaters Tilburg rood verlicht. In totaal werkten we samen met 10 musici van de Rockacademie en AMPA. Iedere muzikant kreeg een eigen raam en een ‘klant’ waar ze een privéconcert voor verzorgden. Buiten vanaf de straat kon het publiek een uur lang luisteren naar heerlijke muziek van klassiek tot Jazz en van Muziektheater tot Nederlandstalig.

Het was voor velen weer één van de eerste keren dat ze live muziek hoorde en voor de musici dat ze voor zoveel mensen muziek speelden. Het is lastig om in woorden te beschrijven, maar het was een heel bijzonder moment. Het publiek buiten was muisstil en de muziek klonk kraakhelder door de straten. Bij ieder liedje dat voorbij ging volgde er een oorverdovend applaus.

Muziekwerkers en hun klanten. Foto gemaakt door: Jostijn Ligtvoet

Bekijk hier ook de video van Omroep Brabant die tijdens het concert is gemaakt.