Kamee Frieling • Impresariaat Kunsten
Acts

Kamee Frieling

Over deze act

Kamee Frieling (1997) is een Nederlandse danseres, gespecialiseerd in contemporary dans, acrobatiek en improvisatie. Met haar ruime ervaring is zij de geschikte persoon als je zoekt naar ondersteuning voor een choreografie, dans of juist een volledige voorstelling.

Tijdens haar studie aan de Dance Academy of Fine and Performing Arts sprong Frieling al in het oog. Zo is zij afgestudeerd met een nominatie voor de Jacques de Leeuwprijs – een prijs voor uitzonderlijk talent – en een schat aan ervaring op zak. Ze danste in ‘Nomad’ (2019) van Sidi Larbi op de Nederlandse Dansdagen en werkt(e) onder meer met Schweigman&, PRA muziektheater, BOOST company, Company TiNaNiNaNi, Aafke de Jong, New Choreographic Design en ConCuerpos.

Na haar studie blijft Frieling zich gestaag doorontwikkelen als maker, danser en choreograaf.  Zij is co-eigenaar van TiNaNiNaNi, een bedrijf dat zich focust op dans & mime-theater. Met een combinatie van tekst, literatuur en dans maakt zij voorstellingen voor het theater en verzorgingsinstellingen. Hiermee stond Frieling al op festivals in Nepal, India, Israël, Kenia, Spanje en Duitsland.

In 2020, tijdens de lockdown, maakte zij haar eerste choreografie genaamd SORROW, wat een dans-solo en theatermonoloog in één is. Deze voorstelling stond op verschillende festivals en podia, zoals LACUNA Festival Lanzarote, Tanzwerkstatt Munich, Online Performance Art Festival U.S.A., Dansen in het Park in België en een tour van 20 voorstellingen op podia in Nederland.

Ook de daaropvolgende jaren brachten nieuwe voorstellingen met zich mee. Zo beleefde de kindervoorstelling ‘Trap naar de hemel’ in 2021 haar première, dit is een belevingsvoorstelling over de (on)zin van presteren met moderne dans, klassieke zang, livemuziek en tekst. In 2022 zag ‘Zorgenkind’ het licht. Dit is een locatievoorstelling waarin een dansduet en verhaal de relatie tussen mens en natuur bevragen.

Contact opnemen

Neem contact op over "Kamee Frieling" and we'll get back to you shortly.

    Gegevens aanvrager
    Wensen aanvraag (indien bekend)