Ellece • Impresariaat Kunsten

Over deze act

Ellece opent deuren met haar toegankelijke popsound.

Geïnspireerd door artiesten zoals James Bay, Maren Morris & Ilse DeLange, zet deze 21e-jarige singer-songwriter levenservaringen om in muziek en vormt een inspiratie op het gebied van zelfreflectie en veerkracht.

Haar muzikale carrière startte al vroeg. Op 12-jarige leeftijd begon Ellece, oftewel Emily van Elleswijk, met het schrijven van eigen nummers. Haar talent werd opgepikt door Kunstbende en op 14-jarige leeftijd won ze de 1e prijs Muziek voor de provincie Noord-Brabant en volgde er een landelijke finaleplaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Na deze geweldige ervaring bleef Ellece schrijven en werd ze in 2020 aangenomen aan de Rockacademie in Tilburg. Tijdens deze studie heeft ze haar 5-koppige band leren kennen, met wie ze nu een energiek geheel vormt. Een geheel dat vanuit emotie, de perfecte vertaalslag maakt tussen invloeden pop, rock & americana.

In 2024 vertegenwoordigde Ellece de Rockacademie tijdens de PopCollegeTour, een samenwerkingsverband tussen de 6 conservatoria in Nederland. Samen met haar band gaf ze al een show in Poppodium 013, Metropool in Enschede, Patronaat in Haarlem en de Q-Factory in Amsterdam. Dit jaar brengt Ellece ook haar debuut-EP ‘Unsteady’ uit. Op deze EP staan 5 nummers met een reflectie naar toen en een vooruitblik naar morgen, van jeugdig onbezorgdheid naar volwassen realisme. Bovenal legt het de nadruk op het accepteren van gebeurtenissen uit het verleden en het leren accepteren van jezelf.

Contact opnemen

Neem contact op over "Ellece" and we'll get back to you shortly.

    Gegevens aanvrager
    Wensen aanvraag (indien bekend)