Aires Tropicales • Impresariaat Kunsten

Over deze act

Aires Tropicales Woodwind Quintet bestaat uit Spaanse en Cubaanse musici gevormd door Karla Hernández (Hoorn), Ninián Rodríguez (Klarinet), Alicia Haro (Fluit), Jorge Ruíz (Hobo) en Silvia Ruiz (Fagot). Gevormd in oktober 2021 aan de Academy of Music and Performing Arts, Fontys.

Ze bieden een andere benadering van het traditionele kamermuziekconcert. Hun muziek valt op door de fusie van een sterke energie en contrasterende elementen, waaronder verschillende ritmes, vooral inheemse genres van de Spaanse en Cubaanse muziek, zoals rumba, danzón en contradanza. Hun optredens combineren bewegingen van verschillende contrasterende stukken om een rijke voorstelling te maken met een verscheidenheid aan stijlen.

Tijdens de muzikale loopbaan hebben ze deelgenomen aan talrijke concerten aan van Fontys, waaronder de aankondiging voor het Brass and Wood Festival waar ze in juli 2022 in Nederland mochten optreden. Ze wonnen de eerste prijs van Fontys Willem Twee Kamermuziekconcours in Den Bosch, april 2022. Onlangs wonnen ze ook de 2e prijs op het Internationaal Kamermuziekconcours in Valencia, Spanje.  Daarnaast hebben verschillende componisten nieuwe muziek speciaal voor Aires Tropicales gearrangeerd. Bijvoorbeeld ‘Manteca’ van Coqui Calzadilla of ‘Caribeña’ van Alejandro Falcón.

Ze willen de muziek van hun land delen en de rijkdom van de ritmes en melodieën die hun repertoire inhoudt verspreiden, met stukken van Paquito de Rivera, Julio Medaglia of herinterpretaties van werken van Albéniz. Ze maken muziek om die emoties over te brengen die verder gaan dan de partituur, zodat hun optreden het publiek raakt.

Contact opnemen

Neem contact op over "Aires Tropicales" and we'll get back to you shortly.

    Gegevens aanvrager
    Wensen aanvraag (indien bekend)