Frann Schollaert • Impresariaat Kunsten
Acts

Frann Schollaert

Over deze act

Frann Schollaert (zij/hen) is een veelzijdige en gepassioneerde maker uit België, nu gevestigd in Tilburg. Frann richt zich vooral op het creëren en uitvoeren van werk, terwijl hen andere disciplines verkent om hun kunst te verrijken.

Frann begon op 3-jarige leeftijd met dansen en volgde vanaf haar 12e een dansopleiding aan Kunsthumaniora Brussel, met een focus op ballet en hedendaagse dans. Na deze opleiding werd ze toegelaten tot de Fontys Academy of the Arts, waar ze 4 jaar studeerde binnen de Dance Arts in Context afdeling. In haar laatste jaar won ze de Jacques de Leeuw Prijs 2024 voor performance en design.

Als maker richt Frann zich op performancekunst, waarbij hen menselijke ervaringen vertaalt naar expressieve en fysieke ervaringen. Hen snijdt thema’s aan die vaak als taboe of controversieel worden gezien, en biedt performers ruimte om hun emoties te uiten en trauma’s om te zetten in heling. Hoe het voelt, is belangrijker dan hoe het eruitziet.

Frann’s eigen ervaringen, waaronder suïcidale gedachten op 17-jarige leeftijd, hebben haar band met beweging en het belang van een veilige(re) ruimte versterkt. Deze filosofie zie je terug in haar werk, waarin ze de potentie van performers centraal stelt. Kunst is voor haar een krachtig middel om bewustwording te creëren, gesprekken aan te wakkeren en maatschappelijke impact te maken.

Contact opnemen

Neem contact op over "Frann Schollaert" and we'll get back to you shortly.

    Gegevens aanvrager
    Wensen aanvraag (indien bekend)