Traversus • Impresariaat Kunsten
Acts

Traversus

Over deze act

Traversus is een jonge progressieve metal band uit het noorden van Nederland. De band doorkruist met een strakke heavy sound de gebieden van hardrock en metal met een progressief randje. De vierkoppige band haalt inspiratie uit acts als Karnivool, Leprous en Muse. Leadzangeres en slaggitarist Madelief de Groot uit met haar scherpe teksten kritiek op het menselijk handelen en snijdt gevoelige onderwerpen aan. De zware riffs en melodieuze solo’s van leadgitarist Joey Wessels gaan gepaard met de strakke ritmesecties van bassist Diko Eleveld en drummer Liam de Groot.

In september 2023 bracht de band haar debuut EP ‘The Only Way Is Through’ uit. De EP is opgenomen in samenwerking met producer Joost van den Broek (o.a. Epica, Powerwolf). De band was al te zien op onder andere Eurosonic, Bevrijdingsfestival Assen, SPY Festival (Emmen), Hello Festival (Emmen), Graspop Baflo en Packhalle Open Air (DE).

“ De wisselende maatsoorten en gedempte noten vliegen je om de oren, maar de heldere, hypermelodieuze stem van zangeres-gitariste Madelief de Groot houdt de muziek altijd behapbaar en memorabel.” – Kevin Pasman (Gitarist, Musicmaker).

*Foto’s door Jan Lenting. 

Contact opnemen

Neem contact op over "Traversus" and we'll get back to you shortly.

    Gegevens aanvrager
    Wensen aanvraag (indien bekend)