Theater in de Klas • Impresariaat Kunsten
Voorstellingen & Workshops

Theater in de Klas

Over deze voorstelling/workshop

Vivian Liebregts en Rozemarijn Geelen zijn twee jonge theatermakers die verschillende theatertrajecten voor het onderwijs aanbieden, waaronder Theater in de Klas. Bedoeld voor groep 8 van de basisschool en de 1e klas van het voortgezet onderwijs.

In de workshop Theater in de Klas wordt gewerkt vanuit zelfvertrouwen én vertrouwen binnen de groep. Door middel van theater worden verschillende onderwerpen aangesneden en worden situaties op speelse wijze uitgebeeld. Om het gesprek te openen gebruiken Vivian en Rozemarijn herkenbare situaties voor de doelgroep, vervolgens worden vanuit de ervaringen van de leerlingen scènes gemaakt. Door de scènes niet alleen te verzinnen, maar ook uit te beelden, biedt het de unieke mogelijkheid om te laten zien hoe je op verschillende manieren kan reageren op dezelfde situatie en wat die reactie teweeg brengt bij de ander.

Thema’s zoals (cyber)pesten, groepsdruk en zelfvertrouwen worden behandeld. Het theatertraject bestaat uit verschillende dagdelen. Het basispakket bevat één dagdeel ter introductie, een oefening om mee aan de slag te gaan in de klas en een afsluitend dagdeel waarin de leerlingen aan elkaar laten zien wat ze geleerd hebben.

Extra mogelijkheden zijn onder andere een korte voorstelling vooraf, een uitbreiding van het basispakket of het behandelen van andere specifieke thema’s.

Contact opnemen

Neem contact op over "Theater in de Klas" and we'll get back to you shortly.

    Gegevens aanvrager
    Wensen aanvraag (indien bekend)