Voorstellingen & Workshops

Het Mysterie van het Verdwenen Geluid

Over deze voorstelling/workshop

‘Is dit klassieke muziek? Dat wil ik ook!’ Laat kinderen kennis maken met muziekinstrumenten en klassieke muziek met Het Mysterie van het Verdwenen Geluid is een eigentijds en spannend muziekproject voor basisschoolkinderen dat bestaat uit een combinatie van live muziek, film en interactie. Het is gericht op groep3 t/m 5 maar het project kan ook uitgebouwd worden tot een schoolbreed project.

“In het kasteel van baron Maestoso speelt een groep muzikanten in hun nieuwe muziekkamer. Maar dan gebeurt er iets vreemds: er klinkt een mysterieus geluid en daarna … is het geluid van een van de instrumenten plotseling weg!! De ene na de andere muzikant raakt zijn geluid kwijt: “iets” lijkt het geluid van de muzikanten te stelen; een monster of een boze tovenaar, misschien?!? We ontdekken met de kinderen dat tovenaar Ofkie hier achter zit! Ofkie kan zelf geen muziek maken en is jaloers. Met zijn ‘Klankenkaper’ steelt hij alle muziek. Zo heeft hij alle muziek in handen en kan niemand meer muziekmaken. De hele wereld is verdrietig, want wat moeten wij zonder muziek? Maar als Ofkie door de kinderen met hun zang betoverd wordt, halen de muzikanten hem over het geluid terug te geven. Maar… als het deurtje van het klankenkabinet opengaat, klinken alle gestolen geluiden door elkaar! Aan de kinderen de taak om Ofkie te helpen de muziek weer terug te brengen naar de juiste instrumenten…”

Twee professionele musici zijn aanwezig in het klaslokaal of de gymzaal. Afgewisseld met live muziek vertellen zij in interactie met de bijbehorende film het verhaal ‘Het Mysterie van het Verdwenen Geluid’. De school hoeft niets te regelen, want het lokaal wordt door de spelers omgetoverd tot een bioscoop met live muziek. De kinderen worden zelf de hoofdrolspelers in het verhaal dat zich zowel op het filmscherm als live in de zaal afspeelt. De kinderen denken naar een muziekles te komen maar dan wordt ineens het geluid van de musici gestolen. Wat is er aan de hand? De kinderen blijken de oplossing van het verhaal in handen te hebben. Ze musiceren mee, maken spelenderwijs kennis met de verschillende muziekinstrumenten en helpen om het goede geluid terug te brengen bij het goede instrument.

Contact opnemen

Neem contact op over "Het Mysterie van het Verdwenen Geluid" and we'll get back to you shortly.
Gegevens aanvrager
Wensen aanvraag (indien bekend)