Tiago Lageira • Impresariaat Kunsten
Acts

Tiago Lageira

Over deze act

Tiago’s muziek is onmiskenbaar beïnvloed door een levendige mix van culturele erfenissen, van fado en traditionele Braziliaanse ritmes, te danken aan zijn geboorteplaats Portugal, tot het geluid van legendarische jazzpioniers, waarin hij zich onderdompelde nadat hij naar Amsterdam verhuisde.

Na zijn afstuderen aan het conservatorium en geïnspireerd door John Coltrane, Pat Martino, George Benson, João Bosco, Elis Regina en Pedro Jóia, testte Tiago zichzelf door deel te nemen aan enkele van de grootste muziekconcoursen in Europa van dit moment. Zo trad hij op tijdens het North Sea Jazz Festival, was hij een van de finalisten tijdens de Bucharest International Jazz Competition 2020 en won hij onder andere de UK Jazz Guitar Competition in 2020.

Verder bracht Tiago, gebruikmakend van zijn Portugese roots, een moderne versie van de fado naar het Nederlandse TV concours “We Want More”, dat hij uiteindelijk won als onderdeel van het duo FADOpelos2. Dit resulteerde in nationale bekendheid in zowel Nederland als Portugal, waar hij live op TV speelde met de vermaarde Fado zangeres Mariza.

Zijn huidige projecten zijn o.a. FADOpelos2, CoolHaven Quintet, Trio Dos Anciões en de Amsterdam Big Band. Daarnaast heeft hij ook zijn eigen Tiago Lageira TRIO, waarmee hij later dit jaar zijn debuutalbum “Maré Noturna” uitbrengt, met de giganten Kiko Freitas op drums en Matheus Nicolaiewsky op bas.

Contact opnemen

Neem contact op over "Tiago Lageira" and we'll get back to you shortly.

    Gegevens aanvrager
    Wensen aanvraag (indien bekend)