Nicole van Hoof • Impresariaat Kunsten

Over deze act

“Het gevoel en de emotie van en in muziek zijn alles voor mij. Dat is wat ik wil geven. Muziek is onaantastbaar en zo bijzonder.”.

Nicole van Hoof (1998) is een zangeres en songwriter van Brabantse bodem. Door middel van haar stembeheersing, raakt Nicole een groot publiek met de meest kleine en gevoelige liedjes. Het allerbelangrijkste aan liedjes zijn voor haar de teksten. “Een tekst moet kunnen raken. Ik wil hem kunnen voelen, alsof ik hem zelf schreef. Zo kan ik hem overbrengen en anderen raken. Een melodie kan altijd aangepast worden, maar een tekst is iets wat moet staan.” Een grote inspiratie voor Nicole is de veel te vroeg overleden zangeres Eva Cassidy, bekend van haar versie van Sting’s ‘Fields of Gold’. “Zij zong alleen liedjes van anderen, maar deed dit op zo’n bijzondere en eigen manier, dat het voor haar voelde alsof het haar eigen liedjes waren. En dat is te horen en toe voelen als je luistert naar haar muziek.”.

“Als zangeres ben ik te vinden bij huiskamerconcerten, tijdens diners of borrels, feestjes en events en begeleid ik uitvaarten met muziek, maar het mooiste zijn toch wel de bruiloften.

Nicole zingt zowel covers al eigen werk die zweven door verschillende genres. Denk aan pop, folk, singer-songwriter, country en prachtige ballads. Artiesten die Nicole interessant vindt zijn o.a. Eva Cassidy, Bonnie Raitt, Ilse DeLange, Phoebe Bridgers, Adele, Yori Swart en Ane Brun.

Contact opnemen

Neem contact op over "Nicole van Hoof" and we'll get back to you shortly.

    Gegevens aanvrager
    Wensen aanvraag (indien bekend)