Luso Ensemble • Impresariaat Kunsten

Over deze act

Luse Ensemble is een Portugees Sextet dat tot doel heeft het publiek unieke muzikale ervaringen te bieden door muziek uit te voeren die nog nooit eerder is uitgevoerd of gecomponeerd. Het ensemble bestaat uit een strijkkwartet (viool, altviool, cello en contrabas), klarinet en percussie. Ze werken voornamelijk samen met Portugese componisten om een unieke omgeving te creëren, die de kenmerken van het land van herkomst, Portugal, aan de mensen overbrengt. Hiermee is het mogelijk om te reizen naar de plaats “waar het land eindigt en de zee begint” (Camões, Portugese dichter, XVI eeuw).

De naam van het ensemble is een eerbetoon aan de voorouders. De Lusos waren het volk van een land genaamd Lusitânia dat nu het land van Portugal is. De legende van de oudheid vertelt ons over dappere krijgers die zich verzetten tegen het Romeinse Rijk om hun eigen onafhankelijkheid en vrijheid te bereiken.

Luso Ensemble streeft ernaar talent te delen door unieke muziek te produceren, vrij en onderscheidend, zoals het Luso-volk in het verleden deed. Ze willen ook onze eigen muzikale onafhankelijkheid en vrijheid bereiken.

Dirigent/Componist: João Sequeira
Viool: Marco Silva
Altviool: Ana Maria Castro
Contrabas: Edgar Milhões
Cello: Ana Maria Mikus
Klarinet: Renata Tralhão
Slagwerk: Joaquim Osório

 

Contact opnemen

Neem contact op over "Luso Ensemble" and we'll get back to you shortly.

    Gegevens aanvrager
    Wensen aanvraag (indien bekend)