Acts

Inguz Duo

Over deze act

Carina Backhuijs (Harp)

Carina is een Nederlandse klassieke hedendaagse harpiste. Sinds ze acht jaar oud was studeerde ze klassieke muziek en ging later verder studeren aan de Havo voor Muziek en Dans op Codarts, in Rotterdam, en studeerde in 2009 af.

Ze was de eerste student in Nederland die ooit een studie in jazzharp begon en is de eerste met de officiële bachelor- en masteropleiding op dit gebied.

Naast haar solocarrière en vooral componeren voor de harp, heeft Carina ook haar eigen trio rond de harp, dat samen met basgitaar en drums speelt. Dit resulteert in een authentiek en uniek geluid, dat iedereen die het hoort zal verrassen. Het voegt compleet nieuwe structuren toe aan het bekende geluid van een jazztrio.

Ze treedt regelmatig op tijdens verschillende culturele evenementen en festivals.

 Juliya Belyanevich (Viool)

Juliya is een Oekrainse violist en zij begon met muziek op zes-jarige leeftijd. In de jaren van haar muziekstudie heeft zij verschillende beurzen gewonnen, ook won zij de tweede prijs bij internationale concours van Virtuose violisten, Lausanne.

“Als musicus zeg ik altijd: every day is Monday. Dus ook de Zaterdag. Als ik twee dagen geen viool speel voel ik het echt. En als ik niet met de muziek bezig ben, ga ik naar buiten.  Doorgaans al voor het ontbijt.  Frisse lucht en beweging maken me wakker en fris.”

Juliya richtte in 2016 het INGUZ-Duo op en in 2017 het Belyanevich Trio.

In november 2018 debuteerde Juliya met haar strijkkwartet in Den Haag en werkte ze tegelijkertijd samen met Carina Backhuis (harpiste). De combinatie van harp en viool zorgen voor een uniek geluid en maken het heerlijk om naar te luisteren.

Contact opnemen

Neem contact op over "Inguz Duo" and we'll get back to you shortly.
Gegevens aanvrager
Wensen aanvraag (indien bekend)